RÖNTGEN
| Röntgen filmleri diş hekimlerince tanı ve tedavide kullanılmaktadır. Röntgen çekimleri sırasında radyasyon ışıması olmaktadır. Gebelikte ve gebelik şüphesi olan durumlarda risklidir. Bu durumda röntgen çektirmeyip hekiminizi bilgilendirin. |
ANESTEZİ
| Anestezi insan vücudunda his iletimi yapan sinirlerin, belirli bir bölgesinin, anestezik maddelerle geçici süre iletişim yapmasının engellenmesidir. Komplikasyonlar: Lokal anestezi uygulanması ile diş etlerinde hassasiyet, ağız açıklığında azalma, geçici yüz felci, yüzde şişlik-kızarma-morarma, his ve fonksiyon kayıpları gibi komplikasyonlar oluşabilmektedir. Bu durumlar geçici olup endişe edilmesine gerek yoktur. His kaybı süresi, kullanılan anestezik maddeye, uygulama bölgesine, kişinin anatomik yapısına göre 1-4 saat arasında değişiklik gösterir. Anestezi sonucunda alerjik reaksiyon oluştuğu durumda acil müdahale edilmesi gerekmekte, hastanın herhangi bir maddeye alerjisi olup olmadığını (örneği penisilin) tedavi başlamadan önce diş hekimine söylemesi gerekmektedir. |
İMPLANT TEDAVİSİ NEDİR
| Kök formuna benzer titanyumdan yapılmış implantlar çene kemiğine yerleştirilmekte ve kaybedilen dişlerin yerleri tamamlanmak üzere protez planlanmaktadır. İmplant tedavisine ait başarılar uzun dönem takipli bilimsel çalışmalarla ortaya konmuştur. Atravmatik cerrahi işlemle yerleştirilen yeterli sayı, çap, ve boya sahip implantlar, yeterli bir iyileşme süresi sonrasında uygun şartlara göre dizayn edilen bir protezi 10 yıllık bir sürede 99% gibi yüksek bir başarıyla taşırlar. Bu oran diş hekimliğinin diğer tedavileri ile kıyaslandığında oldukça yüksek bir orandır ancak başarı yeterlilik kriterlerine uyulmasıyla gerçekleşir. Sabit ve hareketli protezler implant destekli protezlerin alternatifleridir. Hasta tedavi alternatifine; avantaj ve dezavantajları değerlendirerek hekimin tavsiyeleri doğrultusunda kendi karar vermelidir. |
İMPLANT TEDAVİSİ KAPSAMI
| İmplantlar çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilir. İmplant yerleştirilecek bölgede önce yumuşak doku üzerinde bir kesi yapılır. Kemik açığa çıkartılarak özel uçlarla implant yuvası hazırlanır. Daha sonra implant çivisi çene kemiğinde açılan bu yuvaya yerleştirilir, diş eti dikişlerle kapatılır. Cerrahi öncesi kemik yüksekliğinin, genişliğinin ve kalitesinin yeterli olmadığı durumlarda kemik grefti uygulaması ve bazı ilave cerrahi işlemler gerekebilir. Üst çenede implant yapılacak bölgelerde sinüs sarkması nedeniyle yeterli alan olmadığı taktirde sinüs kaldırma cerrahi işlemleri gerekebilir.
Genellikle 2-4 ay veya gerekli durumlarda daha uzun süre iyileşme ve kemiğin implantla kaynaşması beklenir. Mevcut implantların sayısı, konumları, taşıyabileceği yükler değerlendirilerek kişiye özel protez planlaması yapılır. Dişeti şekillendiricileri takılır ve birkaç gün sonrasına ölçü randevusu verilir. Proteze destek olacak parçalar takılır ve protez sürecine devam edilir.
|
KOMPLİKASYONLAR
| Operasyon sonrası sonrası morarma, şişlik, kanama, enfeksiyon, ağzın açılmasında zorluk, dokularda hissizlik ya da duyu değişiklikleri görülebilir. Bunların yanı sıra komşu dişte hasar üst çenede sinüs ve burun tabanı zedelenmeleri görülebilir. Enfeksiyonlar, hem implantın hem de etrafındaki sağlıklı kemik dokusunun kaybedilmesiyle sonuçlanabilir. İmplantın kemikle kaynaşmaması durumunda çıkartılması gerekebilir. Cerrahi uygulamadan sonra bir takım ağrılar, şişlikler, morarmalar olabilmektedir. Ancak bu sorunların bir hafta içerisinde ortadan kalması gerekmektedir. Aksi durumda bir an önce hekimle irtibata geçilmesi gereklidir.
|
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER; | Tedavi süresince ve sonrasında hekimin önereceği ilaçlar yine hekimin belirtiği şekilde düzenli olarak alınmalıdır. Hastanın cerrahi tedavi sonrası ağız ve diş bakımına son derece özen göstermesi, düzenli diş fırçalamanın yanı sıra, diş ipi ve ağız duşu kullanılması önerilir. Bekleme aşamasında hekimin belirteceği beslenme diyet programına uyulmalı ve geçici protez yapıldıysa bu dişler hekimin direktifleri doğrultusunda kullanılmalıdır. Geçici protezin kırılması, dişe ve implantlara baskı yapması, ilk bir hafta sonrasında protez altındaki dişlerde ve implant bölgesinde ağrı hissedilmesi durumunda zaman geçirilmeden hekiminize başvurulması gerekmektedir. Sigara içilmesi implant başarı oranını düşürmektedir. Protez aşamasına hekimin belirttiği en geç süreden daha geç başlamak başarı riskini düşürmektedir.
|
Yukarıdaki bilgiler ışığında;
Yapılacak bu tedavi ile hedeflenenin amacın, çenemde diş kaybı sonucu oluşan problemi tedavi etmek ve çiğneme etkinliğini artırmak olduğunu anlamış bulunmaktayım.
Bu tedavi uygulanmadığında diş kaybı olan bölgede çene kemiğimin zamanla eriyebileceğini ve bunun gelecek yıllarda protez kullanımında tutuculuk, fonksiyon ve estetik problemleri yaratabileceğini anlamış bulunmaktayım.
İmplant tedavisinde olası cerrahi risklerin var olduğunu ve buradaki risklerin aşağıdaki maddeleri içerdiğini anlamış bulunmaktayım.
Operasyon sonrası, şişlik, ağrı, kanama ve morarma,
İlave tedavi gerektiren enfeksiyon durumu,
Duyu sinirlerinin hasar görebilmesi ve bunun geçici/kalıcı hissizlik oluşturabilmesi,
İmplantın çıkartılmasını gereken durumlar ile karşılaşılması,
İmplant tedavisinde ön görülmeyen durumların ortaya çıkabileceğini ve önceden planlanmış işlemlerin genişletilmesi ve değiştirilmesi gerebileceğini anlamış bulunmaktayım.
Ameliyat sonrası bakımın ve takibin dental implantların başarısında son derece önemli olduğunu anlamış bulunmaktayım.
Sağlık geçmişim, şu andaki genel sağlık durumum, daha önceki tıbbi ve dental tedavilerim sırasında yaşadığım problemler hakkında vereceğim bilgilerin önemini anlamış bulunmaktayım.
Tedavi alternatifleri, implant markaları, teşhis ve planlama…
İmplant Fiyat ve Bilgi Danışma
Dişsizlik sayısı, kemik durumu, yaş, sigara, önemli hastalık…
Klininiğimizde Uygulamasını Yaptığımız İmplant Markaları ve…
Cerrahi ve protez aşamalarında neler yapıldığı ve başarı fak…
3 boyutlu bilgisayar planlamaları sonrası kapalı cerrahi alt…
İmplanttan hemen sonra estetik sabit geçici diş alternatifi…
implant, En ileri tekniklerden vidalı protezin (vidalı diş)…
Hangi implant markası, İmplant markaları ve implant üreten f…
Kişiye özel abutmentlı implant, kimlere uygulanır, kişiye öz…
İmplant Diş Fiyatları ve 2019 implant fiyatları hakkında det…
İmplant yapıldıktan bir kaç gün içeresinde nihai sabit prote…
Diş tedavisi ya da implant korkusu yaşıyorsanız veya endişel…
Lazer ve fibrin destekli tedavi, lazer destekli implant teda…
Ortodontik tedavi sürecinde kullanılabilen implantlar ve ava…